3D Printerkopverwarming
3D-Printer

3D Printerkopverwarming

De vraag voor een verbeterde printerkopverwarming is bij de Rotterdamse Elementen Fabriek B.V. veelvuldig langs gekomen, doordat de huidige verwarming niet (meer) voldoet aan de hogere eisen. De basis ligt bij een hoogwaardige verwarmingselement met de maximale capaciteit per cm², welke geschikt is tot een werktemperatuur van +300°C. Deze keuze verwarmingselement heeft de meest ideale warmte verdeling en afgifte, waardoor een constante temperatuur wordt gerealiseerd op de nozzle (printerkop).

De basis voor de kleine nozzle (printerkop) is berekend op 6 Volt – 5 Watt, waardoor de opbouw uit meerdere verwarmingselementen kan worden uitgelegd. De huidige test is gedaan met 2 verwarmingselementen in serie op 12 Volt aangesloten met een totaal vermogen van 10watt.


Opmerking

Het nieuwe ontwerp verwarming voor de 3D printerkop, welke huidig in prototype is uitgelegd, is getest en voldoet huidig aan de gestelde eisen. De maatvoering kan worden aangepast naar de wens van de klant, echter de minimale maatvoering is 15 x 15 mm. In samenspraak met de klant kunnen wij ook voor u een juiste verwarmingselement(en) samenstellen, welke voldoet aan de eisen binnen uw maatvoeringen.

Printerkopverwarming

Indien u geïnteresseerd bent in deze nieuwe ontwikkeling, dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons bedrijf om uw wensen kenbaar te maken voor een passende oplossing.

  • Korte leveringstijden

De productie in onze eigen fabriek is nog steeds de juiste keuze, waardoor wij een snelle schakel zijn en korte levertijden voor u kunnen realiseren.

  • Kwaliteit waarborgen

Door jaarlijks te investeren in nieuwe machines en de juiste kennis, kunnen wij voor u de vereiste kwaliteit blijven waarborgen.

  • Elementen op maat

Mocht uw type verwarmingselement niet op de site vernoemd zijn, geen probleem. Wij kunnen dit voor u realiseren of een passend alternatief aanbieden.