PTC verwarmingselement:

Verwarmingselementen met positieve temperatuurcoëfficiënt zijn ontworpen voor het verwarmen van geforceerde lucht voor gebruik in een breed scala aan technische en huishoudelijke toepassingen, zoals luchtverhitters, luchtontvochtigers, heteluchtgordijnen, wasdrogers, droogeenheden, drogers, kastverwarmers enz.

De PTC-verwarmingstechnologie biedt verschillende voordelen in vergelijking met conventionele (ohmse weerstand) verwarmingselementen, bijvoorbeeld snelle verwarming met zelfregulerende temperatuurregeling, gelijkmatige verwarming zonder vermogensvariaties, compact ontwerp, minimale risico op oververhitting, eenvoudige installatie etc. Het element bestaat uit een PTC-chip en aluminium lamellen die door solderen en lijmen in een hitte resistent kunststof frame wordt bevestigd. Dit biedt zowel technische als commerciële voordelen in vergelijking met mechanisch geassembleerde PTC-elementen.

 

Er zijn enkele standaard uitvoeringen leverbaar, waardoor dure ontwerpkosten, bijdrage malkosten en lange levertijden wordt vermeden. Het biedt de klant een mogelijkheid tot een snelle betaalbare oplossing, echter dient te allen tijde getest te worden binnen de applicatie. In de bijlages kunt u de diverse mogelijkheden bekijken en de juiste keuze maken voor een passend voorstel in deze.

Korte levertijden

De productie in onze eigen fabriek is nog steeds de juiste keuze, waardoor wij een snelle schakel zijn en korte levertijden voor u kunnen realiseren.

Kwaliteit waarborgen

Door jaarlijks te investeren in nieuwe machines en de juiste kennis, kunnen wij voor u de vereiste kwaliteit blijven waarborgen.

Elementen op maat

Mocht uw type verwarmingselement niet op de site vernoemd zijn, geen probleem. Wij kunnen dit voor u realiseren of een passend alternatief aanbieden.