explosieveilige flensheaters
explosieveilge insteekheaters

Explosieveilig

De explosieveilige flensheaters / explosieveilige insteekheaters van de Rotterdamse Elementen fabriek, worden voornamelijk ingezet voor het verwarmen van vloeistoffen (water olie) en gassen (lucht, stikstof, damp). Door een veelzijdigheid in uitvoeringen, worden deze voor veel toepassingen gebruikt. Er zijn diverse buismaterialen leverbaar, zodat de juiste keuze gemaakt kan worden voor elke toepassing. Door de verscheidenheid aan uitvoeringen, wordt voor elke aanvraag de juiste keuze bepaald qua verwarmingselement. 


Specificatie

Deze heater worden daar ingezet waar explosiegevaar kan optreden conform de ATEX-richtlijn 94/9/EG, groep II, categorie 2 en 3. De flensgrote gaat van DN40 (11/2") tot DN500 (20"). De toepassing van gesloten buiselementen zorgt voor een optimale directe verwarming van het medium. Afhankelijk van het te verwarmen medium kunnen we deze heaters leveren tot 350kW ,met aansluitspanningen tot 3x690VAC.

Er zijn drukvaste aansluithuizen in diverse maten beschikbaar. Alle aansluithuizen hebben de classificatie EEx de IIC (NEN-EN 50018). De uitvoering van de flensheater is conform ATEX 94/9/EG, PED 97/23/EG / AD2000, of conform ASME (U-stamp).

  • Korte leveringstijden

De productie in onze eigen fabriek is nog steeds de juiste keuze, waardoor wij een snelle schakel zijn en korte levertijden voor u kunnen realiseren.

  • Kwaliteit waarborgen

Door jaarlijks te investeren in nieuwe machines en de juiste kennis, kunnen wij voor u de vereiste kwaliteit blijven waarborgen.

  • Elementen op maat

Mocht uw type verwarmingselement niet op de site vernoemd zijn, geen probleem. Wij kunnen dit voor u realiseren of een passend alternatief aanbieden.