Patroonelementen

Patroonelementen

Bijna alle patroonelementen die wij vervaar­digen, worden specifiek voor onze klanten op maat gemaakt. De afbeeldingen hier onder geven een overzicht weer van diverse uitvoe­ringen die wij kunnen realiseren. De standaard patroonelementen die wij als voorraad hanteren voldoen meestal gelijk aan de eisen van onze klanten, dit betekent een spoedige levering. Het is ook mogelijk om speciale elementen tegen meerprijs spoedig uit te le­veren.

Op deze pagina vindt u de technische gegevens en speci­ficaties van onze patroonelementen. Tevens vindt u hier een overzicht van onze standaard patroonelementen. Mocht u na deze informatie nog vragen hebben dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.


Hoogbelaste patroonelementen

Informatie

Hoogbelaste patroonelementen kunnen veel warmte ontwikkelen in een beperkte ruimte. Dankzij hun speciale ontwerp verwarmen zij de hele oppervlakte van de mantel snel en efficiënt. De elementen zijn zodanig gecon­strueerd dat deze bijzonder bestand zijn tegen schokken en trillen. Patroonelementen worden veelvuldig toegepast in de plastic-, rubber- hout-, verpakking- en papierindustrie in gieterijen en voor verwarming op medisch, technisch en laboratorium gebied.


Specificatie

De buitenmantel wordt standaard uitgevoerd met een mantel vervaardigd uit RVS 321. De aansluitdraden zijn vervaardigd van glas­omsponnen nikkeldraad, lengte ca. 250 mm. De passing dient afhankelijk van de opper­vlakte belasting nauwkeurig te zijn (h7). Bij een oppervlakte belasting hoger dan 20 W/cm2 is het noodzakelijk een individu­ele passing te realiseren.


Temperatuurregeling

Er is een mogelijkheid om binnen het ele­ment een compensatie aan te brengen, waardoor verschillende warmte zones ontstaan. Deze uitvoering geeft de moge­lijkheid om eventuele warmteverliezen aan de uiteinden op te vangen.
Een PT100 of thermokoppel kan ingebouwd worden. Dit geeft de mogelijkheid het element onder de maximale tempera­tuur te houden, wat oververhitting kan voorkomen.


Optie

Bij het monteren kan men gebruik maken van onze montagespray. Het vergemakkelijkt het monteren en voorkomt dat de elementen gaan kleven. Deze spray is bestand tegen temperaturen tot 1100° C.


Aansluitdraden

Aansluitdraden of kabel zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Afhankelijk van de toepassing zijn er flexibele en/of hittebestendige aansluitdraden of kabel leverbaar n.l:

A

aansluitassen, ongeïsoleerd

B

aansluitdraden met glasfiber

C

aansluitdraden met teflonmantel

D

aansluitdraden met siliconen

E

aansluitkabel met siliconen

F

aansluitdraden glas-omsponnen met sil.kous

G

bekraalde aansluitdraden met vlaksteker

J

aansluitdraden met glas-omsponnen mantel en glaskous

I

aansluitdraden met glas-omsponnen mantel en metaalkous


Montagemogelijkheden

De uitvoeringen onder zijn standaard lever­baar. Andere uitvoeringen op aanvraag.


Patroon uitvoeringen

uitvoeringen patroonelementen

Kabels

aansluitdraden of kabels
  • Korte leveringstijden

De productie in onze eigen fabriek is nog steeds de juiste keuze, waardoor wij een snelle schakel zijn en korte levertijden voor u kunnen realiseren.

  • Kwaliteit waarborgen

Door jaarlijks te investeren in nieuwe machines en de juiste kennis, kunnen wij voor u de vereiste kwaliteit blijven waarborgen.

  • Elementen op maat

Mocht uw type verwarmingselement niet op de site vernoemd zijn, geen probleem. Wij kunnen dit voor u realiseren of een passend alternatief aanbieden.