Over REF

De Rotterdamse Elementen Fabriek BV werd in 1915 gesticht door wijlen de heer J.M. Thijse Sr. als fabriek van galvanische elementen (batterijen).

Nadat ruim 10 jaar voor de tweede wereldoorlog zijn zoon, de heer J.M. Thijse zijn intrede deed bij het bedrijf werd langzamerhand overgeschakeld op de fabrikage van verwarmingselementen.

Beperkte dat zich in het begin nog tot het maken van strijkijzer-, broodrooster- en theelicht elementen en de reparatie van deze huishoudelijke apparaten, onder zijn leiding nam de toelevering aan de industrie steeds grotere vormen aan en in de dynamische havenstad die Rotterdam nu eenmaal is, ging de REF een vooraanstaande plaats innemen.

Dat de mogelijkheden die de REF biedt bij de levering van praktisch alle soorten verwarmingselementen niet onopgemerkt is gebleven, mag blijken uit het vertrouwen dat niet alleen multinationals, maar ook het midden- en kleinbedrijf over de hele wereld in de REF stellen.

In januari 2019 is de REF onderdeel van NIBE geworden, hierdoor zijn de krachten gebundeld om nog beter de nationale en internationale markt te bedienen.

Korte levertijden

De productie in onze eigen fabriek is nog steeds de juiste keuze, waardoor wij een snelle schakel zijn en korte levertijden voor u kunnen realiseren.

Kwaliteit waarborgen

Door jaarlijks te investeren in nieuwe machines en de juiste kennis, kunnen wij voor u de vereiste kwaliteit blijven waarborgen.

Elementen op maat

Door jaarlijks te investeren in nieuwe machines en de juiste kennis, kunnen wij voor u de vereiste kwaliteit blijven waarborgen.